Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog - studeni 2008
četvrtak, studeni 13, 2008
Upravo sam odgledala na indexu snimak utakmice iz Unešića pa se pitam, jesmo li svi isti pred zakonom?
Kako bi to doznala potrebno je da mi netko odgovori na par sitnih pitanja npr:
- Kako je moguće u krugu stadiona konzumirati alkoholna pića, kada je to zabranjeno za ostale u krugu 2 kilometra?
- Kako je moguće da i gospodin Štimac nakon što je konzumirao piće ima slobodan ulaz na stadion kada je to zabranjeno, tj pitam se je li on ili bilo tko drugi alkotestiran?
- Kako je moguće da se pale baklje po stadionu i okolici i bez posljedica, tj micanja sa stadiona i pokretanja prekršajne prijave?
- Kako je moguće da nitko nije priveden radi "hukanja" na stadionu tj pitam se koliko će novaca morati platiti Zagora na račun toga?
- Pitam se također da li je itko priveo "gospodina" koji je ponosno pucao iz kubure, budući da je i obična petarda zabranjena, a kubura je i daleko opasnija, mislim da bi "gospodinu" trebala slijedit kaznena prijava za dovođenje u opasnost ljudi, i određena zatvorska kazna.
- Na kraju me zanima; broj privedenih u stanicu, broj udaljenih sa stadiona, te broj prekršajnih i krivičnih prijava sa utakmice Dinamo- Zagora.

Na kraju, volim nogomet i bilo mi je drago pratit na Indexu razvoj situacije, nekako sam čak i navijala za Zagoru, ali isto tako volim i fer play a pogotovo da ga se drže članovi HNS-a koji bi trebali biti primjer sportskog navijanja. A najviše volim kada je sve u redu i po zakonu i kako se ja (koju svaki put detaljno pregledavaju prije ulska na stadion) ne bi osjećala građaninom manjeg reda, bilo bi mi drago da čujem kako su sva moja pitanja koja sam postavila i odrađena i kako je "postupljeno po zakonu"!
Teuta-Ika @ 14:20 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
petak, studeni 7, 2008
Ja se divim demokraciji.
Eto u Americi su dokazali da (čak) i crnac može bit predsjednik, a meni presjedne kada čujem kako se sa time hvale!
Demokracija, i uopće spominjanje boje kože, meni su nespojivi. A baš se ta boja kože cijelo vrijeme spominjala i kao presedan i kao pozitivan pomak i kao napredak...pa gdje je onda tu demokracija ako je boja kože nešto što se uporno spominje?
Eto, nekada davno postojao je (kao što postoji i danas) izraz "crnac" koji je "kao" bio pogrdan, pa je demokratska Amerika taj izraz zabranila, a u upotrebu uvela po meni najgluplji i ništa manje uvredljiv (jer kao i "crnac" opet pravi razlike u boji kože) naziv Afro-Amerikanac!!!
Afroamerikanac???? 
Za osobu koja cijeli svoj život živi u Americi, i ne samo ona nego sva pokoljenja do kuda mu memorija seže, ali on nije Amerikanac ravan ostalim podobnim bijelim i demokratskim spodobama..on je Afroamerikanac, koji sa Afrikom nema ničeg zajedničkog, tj isto kao što bijeli Amer ima veze sa Europom pa ga ipak ne zovu Euroamerikanac!
Afroamrikanac, crnac, kurac palac i demokracija :)
Yes, we can.."how yes no" ili št bi u prevodu rekli "kako da ne" :)
Teuta-Ika @ 23:23 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.