Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog - travanj 2011
subota, travanj 16, 2011
Ne,ne taj Ante....
Moj heroj je jedan drugi Ante...kojeg prijetelji zovu Tonči.
Ante koji je tamo neke davne 1991 toplu fotelju u grijanom stanu zamijenio za hladnu Liku. Onaj koji je ostavio ženu i dvije još male djevojčice, kod kuće da gledaju dnevnik i strepe za vijesti i hoće li telefon zazvoniti. Ante koji je jedino vrijedno što je imao ponio sa sobom - kamion koji mu je nosio zaradu.

E, taj je Ante znao koji put doći doma, a onda kod prijatelja skupljati pomoć za svoje suborce umjesto da se grije uz ženu. Skupljao je čarape i toplu robu jer je nisu imali, skupljao je hranu, pa čak i toaletni papir..a skupljao je jer toga imali nisu a nije naviknuo da uzme gdje ima.


I dok je tako moj Ante dane i godine provodio na ratištu njegova je kćer  izrekla jednu rečenicu koju ću pamtiti dok sam živa; "Mama, ja bi tako rado malo pancetice..." i nije se poželila ni pršuta ni škampa već samo par par komadića pancetice, a nije je bilo, jer moj Ante nije naviknuo da ponese usput malo pancetice sa sobom kad iz Like dolazi doma.
Moj je Ante u ratu ostao i bez kamiona, al nije mu to tada bilo važno, dao bi on i više za Hrvatsku da je imao, uostalom bio je spreman dati i svoj život.
Bez kalkulacija i bez razmišljanja.


Moj je Ante heroj jer je nakon rata skoro dvije godine bio bez posla, a nikada ga nisam čula da kuka, pa čak ni onda kada sam primjetila da više nema televizije i još par sitnica iz kuće, je su djeca morala nešto jesti. Moj je Ante heroj i danas, kada bez penzije i ikakvih privilegija vozi tuđe kamione po inozemstvu i sretan je jer ima pune tanjure...


Moj je Ante,i stotine drugih sličnih heroj, jer je u rat išao ČISTA SRCA i vratio se ČISTIH RUKU!
Ante,hvala ti!

Teuta-Ika @ 12:44 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.