Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, rujan 8, 2008


Eto u Rijeci je postavljena ploča, u spomen na prvu održanu "legalnu" nogometnu utakmicu u Hrvatskoj. Dugo se je Rijeka sporila mislim sa Županjom za primat i eto dobila "spor" nakon puno godina. Citiram:
Okupljene je ispred riječkog gradskog poglavarstva pozdravio Luciano Sušanj koji je istaknuo bogatu riječku sportsku povijest koju treba revalorizirati na pravi način.

Na kraju se okupljenima obratio i zamjenik britanskog veleposlanika Chris Hodge koji se osvrnuo na bogatu povijest susreta engleskih klubova i reprezentacija s klubovima s ovog prostora.  

- Nažalost, nije poznat rezultat te prve utakmice u kojoj su sudjelovali engleski radnici zaposleni u tvornici Torpedo ali se nadam da smo prošli bolje nego što s Hrvatskom prolazimo ovih godina.

Ploču ukrašenu riječkom, britanskom i hrvatskom zastavom svečano je otkrio Chris Hodge uz pomoć Ossoinaka i Legana, dvije živuće legende NK Rijeke. (

- Ovo je tek početak jer Rijeka je bila prva i u plivanju, tenisu, boksu te u mnogim drugim sportovima što se u Hrvatskoj često zaboravlja i mora biti ispravljeno.


Teuta-Ika @ 23:31 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?




Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?



Index.hr
Nema zapisa.