Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
utorak, kolovoz 26, 2008
Teško je, da...a tko vam je kriv da ste odabrali takvo zanimanje gdje niste u mogućnosti primati mito?
A ima ih nije da ih nema. Eto npr, niste trebali na faks, svaka frizerka dobije "za kavu" nakupi se tih kava u mjesec dana dosta. Ne znam zašto frizerki treba ostavljat višak, ima svoje cijene, frizura je "toliko i toliko" al zna se...morate dodat još i "za kavu" jednostavno vam je neugodno izaći bez toga. To je nepisano pravilo, kako vlasnica salona ne bi morala isplaćivati realnu plaću, uposlenici da manje, ali joj obeća da može zadržati sve što dobije za "kavu" - obje zadovoljne osim mušterija koje nikada ne znaju koliko frizura u stvari košta. Možda ne bi bilo loše da se na cjeniku koji mora bit izložen upiše i "kava" sa svojom cijenom. Mogli ste biti i poštar, eto se jadnik muči sa onom torbetinom...teškom i punom penzija..pa nećete valjda da mu ne date dvadesetak kuna što vam je donesao vašu crkavicu?
E pa taj jadnik uz plaću od tih "crkavica" i od ljudi koji crkavaju zaradi još jednu dopunsku plaću. Mogli ste biti automehaničar, mesar, kozmetičarka, doktor ili odvjetnik. Kod ovih posljednjih cijena kave računa se na 1 tonu...otprilike. Znači što vam je obrazovanje veće morate dobiti adekvatnu količinu kave. Ako još imate roditelja iz strane zemlje pa imate i mogućnost dvojnog državljanstva, a tko vam je kriv da niste poduzetni? Imali ste prilike, ali vi ste nesposobni, i ne može vam pomoć ni da vas pregazi auto i naplatite odštetu!
Dokaz za to je i izjava Šimićevog odvjetnika "da su sad ostali doktori (prevedeno) najebali"...bit će da je mislio na to da više neće dobivat "za kavu" to je jedino obrazloženje te izjave kako moj skromni mozak tumači novinske članke. Znači ako ste već odradili faks i našli posao kao doktor, ne uzimajte više "za kavu" opasno je, a ako imate poznatog odvjetnika ( a imate sigurno) bolje kod njega sastavite ugovor kako ste pacijentu npr posudili 5000 eura, koje vam mora vratit ( ako preživi operaciju) i spavajte kao i do sad snom pravednika!

A zašto su ovo upute za preživljavanje??
Pa radi 2 razloga, prvi da vam otvori oči kako se naplaćuje kava a drugi i puno važniji kako bukvalno preživjeti hitnu operaciju za 8 mjeseci u doba kad više ne smijete ni podmititi doktora!
Teuta-Ika @ 11:35 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.