Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
petak, kolovoz 29, 2008
Ja uvijek slušam našu vladu, zato i ne kukam nego mi je dobro.
Ponedeljak uvijek natočim benzin, tako uspijem ušparat i po dvije kune. Struju ne trošim, palim svijeće po kući, jeftinije su a i romantične. Skupljam plastične boce, kartonski otpad, novine, robu za caritas...
Poslije 10 navečer kuham ručak, peglam i perem rublje.
Prije par godina promovirali su akciju "Kupujmo Hrvatsko" i sad doma imam Dalmatinskog psa.
I kupovala sam sve Hrvatsko, tako sad imam punu kuću predmeta koji čekaju popravak, ili sam ih već reciklirala. Što bi rekao Pervan garancija je po sistemu "taknuto-maknuto" , ali ni to se ne bunim, dok su aparati radili, zbilja su radili!
A onda su nekako počeli hrvatski proizvodi nestajat sa polica, tako danas nema niti naših čačkalica po trgovinama. Teško se nešto naše može naći i na policama sa voćem i povrćem. Tako ako slučajno nešto pranađem i pitam od kuda je kad piše "domaće" obavezno slijedi odgovor iz Vrgorca.
Pa sada znam da taj Vrgorac obiluje svim i svačim i prosto me čudi što već nije postao glavni grad i metropola. U Vrgorcu ima pomidora, blitve, kivija, jagoda, grožđa stranih sorti, lubenica, krumpira, raste papaja i mango, a eto prije jedno dvadesetak dana kupila sam i janjetinu iz Vrgorca. Mogla bi se kladiti da je identična onoj koju sam do sada kupovala a rekli su da dolazi iz Rumunjske...al ja ću rađe kupovat Vrgoračku, pa makar samo po nazivu. Ispada da ako želim "kupovat hrvatsko" da samo tražim po Vrgorcu jer drugih naših proizvoda nema.
U Plodinama, Lidlu, Konzumu, Getrou...caruju strani proizvodi.
I taman kad sam nekako skužila gdje kupovat Hrvatsko, eto Sanader kaže da ne mogu obuzdat inflaciju, i neka se ljudi snađu tako što će kupovat jeftino, neka sami traže povoljnije dućane.
Pa bi ja našu vladu zamolila kad je već akcija kupovanja naših proizvoda neslavno i šaptom pala, da dozvole kinezima otvaranje makro centara gdje bi prodavali prehrambene proizvode, jer kod nas još jedino oni imaju niske cijene. I od srca ubuduće podržavam akciju "Kupujmo Kinesko"
Teuta-Ika @ 16:02 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.