Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
subota, rujan 6, 2008
Djecu napraviti i roditi nije uspjeh, sjećam se još dok se gledala serija "Dinastija" da je Alexis rekla Kristel na njezinu izjavu da je trudna kako "to može i obična kišna glista" - majka se postaje godinama.
I zaista je tako, ali treba proći barem 20 godina da doznate jeste li postali majka. A kada vaša djeca odjednom postanu ljudi, e tek onda saznate jeste li postali "dobra majka". 
Ponekad se desi nešto nepredviđeno, zlo ili dobro i ako ste vi osoba kojoj će se vaše dijete prvoj javiti na telefon, znajte da to znači puno više.
Moja je kćer trenutno u Zadru, ne želi doći doma dok ne sazna hoće li se njezin dečko živ izvući iz saobraćajne nesreće i na šta će ličiti buđenje iz kome...
Ali kada kćer nazove na telefon i kada joj treba utjeha, smirenje i prava riječ zna da sam ja tu, makar na telefonu. Rekla sam joj da u bilo kojem trenutku mogu sjesti u auto i doći do nje, taman da se samo isplače na mom ramenu, ali ona tvrdi da bi joj bilo još teže jer bi onda poželjela samnom doma..
Ponekad shvatite kako je najvažnije da postoji ta karika, da sa djecom možete popričati baš o svemu i da će vaša djeca upravo od vas tražiti savjet, utjehu ili pomoć, a najbitnije je da oni znaju da ste upravo vi prvi i uvijek spremni dati sve od sebe za njih, i da vi to radite samo iz jednog razloga, ne to što ste majka/otac, nego zato jer vam je stalo, bez obzira koliko godina djeca imala.
Nema ljepšeg poziva na telefon od onog koji počne riječima "Mama, trebaš mi"
Tada znam da je moja misija uspjela, i da su moja djeca ljudi, baš onakvi kakve sam željela napraviti od njih, ljudi kojima se ponosim!

Teuta-Ika @ 17:57 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.