Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
srijeda, kolovoz 20, 2008
Jesen nam donosi jako puno novosti.
Nove cijene..ok imate pravo, to nisu novosti, novost bi bila da nešto pojeftini.
Novo radno vrijeme i sukladno tome, nećete povjerovati nova radna mijesta!
Barem moja logika tako govori. Ako radno vrijeme trgovina bude do 24 sata, sigurna sam da će se morati zaposlit još ljudi u samim trgovinama. Ali nisu to jedini koji će nedostajati. Koliko ja znam u većini gradova nema javnog gradskog prijevoza poslije pola noći, manja mjesta da i ne spominjem. 
Sigurna sam da je naša vlada toga svijesna.Tako pretpostavljam da se računalo na to da će oni koji u 24 sata završe sa poslom imati prijevoz do kuće. Budu li morali plaćati taxi sigurna sam da će im plaće poskočiti u potrebnom iznosu, pa će tako biti i novih plaća.
Gradski prijevoznici također će morati raditi više nego do sada, pa će i oni valjda biti adekvatno plaćeni.A možda i oni budu prisiljeni uposliti nove djelatnike. Mislim da će i zaštitarske firme imati više posla, nije npr lako u sred noći jednoj ženi biti sama u trgovini, a niti izaći i šetati ulicama do prve autobusne stanice ili uzaludno čekati taxi. 
Podržavam zato ovu akciju i smatram ju jako prosperitetnom, i predlažem da se ovakva kompenzacija ( oslobodim te jedan dan - nedjelja. al dam ti dopunskih 6 dana rada) treba provoditi ne samo u trgovinama, zašto npr i ambulante ne bi radile do 24 sata, pa čak i banke, da se utržak može položiti isti dan, tj banke bi morale raditi barem još jedan sat duže. A i dok su ove paklene vrućine mnogima bi bilo lakše da npr kod doktora mogu ići u 22 sata po ljekove nego se patiti po suncu i time još više ugroziti svoje zdravlje. Trebalo bi možda uvesti treću smjenu pogotovo na fakultete, mjesta ionako u klupama nema dovoljno za sve upisane, nezaposlenih profesora ima jako puno, a mladi ionako vole izlaziti kasno iz kuće...
Bravo za ovakve odluke, čim više razmišljam sve mi se više sviđa ideja jer svakog trenutka vidim sve više prednosti ovakve odluke. Proširimo akciju na sve službe i nezaposlenost će nestati u roku 6 mjeseci! Ma bravo, bravo, bravo!
Teuta-Ika @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.