Povijesno-stilistički paždroć
Posljednji Liburn
Blog
ponedjeljak, kolovoz 25, 2008
Danas me uhvatilo...
Sjela sam za synth nakon ne znam ni sama koliko mjeseci.
A možda da prvo kažem kako sam uopće sjela prvi put. Kao i uvijek najveći motiv mi je kad mi netko kaže da nešto ne mogu :)
Uglavnom, muž ima srednju muzičku, sluha i volje za sviranjem, ja sam antitalent po tom pitanju (bila).
Kupili smo synth za kćer jer je ona "htjela svirat" a kako mi je muž lak na novčaniku kada skuži da će u stvari on biti taj koji će dobiti novu igračku, synth je stigao u našu kuću. Ništa posebno al za koga je potpuno zadovoljavajuće Yamahica PSR 650.
I tako je kćer krenula sa instrukcijama, jedan dečko dolazio joj je doma pokazivat, ja sam "špijala" iza leđa...Nakon što bi ostala sama doma ( u strogoj tajnosti ) pokušavala sam sama izvesti "pokradenu" lekciju. Nemojte mislit da sam bodulka škrta za platit, jednostavno znala sam da nemam pojma pa sam svirkala u ilegali da se ne sramotim javno. Došla sam do toga da sam napokon znala pronaći C na klavijaturi. Muž je naravno lako sa harmonike prešao na kalvijature. Ali ipak je imao problem lijeve ruke, pa se snašao sa famoznom opcijom da stiskaš jednim prstom a dobiješ cijeli akord :)
I tako ja sve gledam, slušam i odlučim da nakon napunjene 40 postanem wunderbaba. Počela sam skidat midi fajlove, al uho me nije htjelo raspoznat note pa sam sve skidala krivo..i tada sam odlučila, nema mi druge nego svirat po notama, punu skalu i obje ruke - ili ozbiljno ili nikako!
Skinula sam midije sa notnim zapisom i naišla na "Killing me softly" fantastična i užasno teška verzija i (tu je bio zafrk) javno rekla da ću to odsvirat u istoj izvedbi kao na midiju pa kud puklo da puklo! Muž je naravno prihvatio opkladu. Tako smo se dogovorili  da imam fore naučit dok je on 4 mjeseca na brodu, a da ne bi samo ja patila, našli smo i njemu jednako težak zadatak - morao je smršavit 10 kila!
Da ne duljim, kada se vratio sa broda ( u istoj kilaži ) negdje drugi, treći dan rekla sam mu:
A sad sjedni i slušaj!"
Jako mi je bilo drago gledati njegovu facu ;)
Ja sam uglavnom uspjela, i ne samo tu pjesmu, krenula sam od samog početka, naravno od "arie" "monlight sonate" i sličnih pjesmica za početnike :) Krenula sam zaista luđački za synth jer obožavam muziku i u stvari moj je san bio svirat klavir odavno,a oklada je bila divan motiv :)
Onda sam neko vrijeme, stala jer jednostavno nisam sama niti znala, niti mogla dalje.
Danas sam opet sjela sa istim žarom za synth, tko zna, možda opet napravim neko čudo sa sobom...ima netko da se kladi da neću uspijet?
Teuta-Ika @ 00:33 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Anketa
Koji sam ja kurac?
Kontakt
  • Kontakt
    teuta-ika@net.hr
Brojač posjeta
181739
Prijateljske stranice
Anketa
U kojeg doktora imate najviše povjerenja?Index.hr
Nema zapisa.